De Cultuurtuin, Taman Budaya


 De Cultuurtuin is een project met een programma voor kinderen (en ouders) om, op spelenderwijs, zich te verwonderen en verdiepen in het Indonesische en het gedeelde Nederlands-Indisch cultuurgoed, taal en geschiedenis. De cultuurtuin wil dat doen door middel van de jeugd (4-12 jaar) te informeren en te stimuleren tijdens interactieve workshops met verschillende thema’s. De workshops worden vastgelegd voor korte digitale kinderprogramma’s. In het project staat de Indonesische en Indische roots van de derde en vierde generatie centraal en wordt verkend, gedeeld en ontdekt middels deze workshops. Hierbij willen wij direct aansluiten bij vragen vanuit de community.

Lees en bekijk hier alle Cultuurtuinen: www.decultuurtuin.org

Alle films op de Youtube channel van de Cultuurtuin

Instagram: https://www.instagram.com/cultuurtuin/

De cultuurtuin past goed bij het doel, missie en visie van de stichting Mataharimedia. De missie sluit naadloos aan: een brug slaan tussen het cultuurgoed van het gedeeld verleden en de hedendaagse identiteit en cultuur in Nederland middels culturele workshops, en daarmee de verschillende generaties met elkaar te verbinden en in contact te brengen.
Een belangrijke motivatie voor het organiseren van de workshops is dat we Indonesische en Indische cultuur, taal en geschiedenis een plaats willen geven in het persoonlijke en sociale leven van zoveel mogelijk kinderen met als doel te verwonderen, interesseren en inspireren (hart), te informeren (hoofd) en participeren (handen).

Wil je meedoen, op de hoogte gehouden worden of mee brainstormen, of heb je een vraag, laat het graag weten!

We zien je graag snel! 

De Indonesische cultuurtuin, Taman Budaya Anak is toegekend door het Fonds voor cultuurparticipatie Regeling: Vind elkaar in erfgoed. Ook wordt de Cultuurtuin mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Fonds, en de Indonesische Ambassade in Den-Haag.

Related Works.

Aan het laden

IFF Ramadan Movie Nights

IFF Ramadan Movie Nights

Akhir Kisah Cinta Si Doel

Akhir Kisah Cinta Si Doel

NL Premiere Si Doel The Movie

NL Premiere Si Doel The Movie

Film screening Kartini

Film screening Kartini

NL Premiere Negeri van Oranje

NL Premiere Negeri van Oranje

Focus op Indonesië in Deventer Festival 

Focus op Indonesië in Deventer Festival 

Indonesisch Film Festival (IFF) 2016

Indonesisch Film Festival (IFF) 2016

Indonesisch Film Festival (IFF) 2015

Indonesisch Film Festival (IFF) 2015