• 18 februari 2020

Amsterdam als filmdecor voor nieuwe Indonesische film

Tussen 19 februari en 12 maart 2020 wordt er hier de Indonesische bioscoopfilm “Merindu Cahaya de Amstel” (vertaald naar het Nederlands :  “Heimwee naar het licht dat op de Amstel schijnt”)  gefilmd. Het verhaal speelt zich voornamelijk af rondom de Amstel in Amsterdam. De film is gebaseerd op een boek uit 2015, geschreven door Arumi E. en wordt geregiseerd door Hadrah Daeng Ratu.

Het verhaal gaat over het leven van Marien Veenhoven – een Nederlands meisje – (gespeeld door de Indonesische/Australische actrice Amanda Rawles. Met 2,6 miljoen Instagram followers momenteel één van Indonesië’s populairste sterren en die eerder met ons heeft samengewerkt tijdens de opnames voor Ranah 3 Warna)  die besluit te bekeren tot de Islam en ze besluit haar naam te veranderen in Khadija. Echter wordt haar beslissing om moslima te worden, niet geaccepteerd door haar familie……

Behalve Amanda Rawles, heeft o.a. Bryan Domani (Indonesisch/Duits, met 3,4 miljoen Instagram followers ook niets te klagen qua populariteit)  een grote rol in deze film. Tevens zullen er enkele BN-ers hun opwachting maken, zoals Yasmin Karssing (die eerder met ons heeft samengewerkt tijdens de opnames voor Roman Picisan)  en Floris Bosma (o.a. bekend van GTST).

“Merindu Cahaya de Amstel” valt onder het genre drama/romantiek en wordt geproduceerd door Maxima Pictures en Unlimited production in samenwerking met Mata Hari Media. Een team van ons zal 24/7 alles gaan regelen voor crew en cast, variërend van transport, accommodatie, catering de hele dag door, filmvergunningen, afzetten van filmsets, het verzorgen van film decors, casten van Nederlandse bijrollen & regelen van figuranten (in samenwerking met RIV Casting), regelen van filmapparatuur, et cetera.

De afgelopen paar weken zijn we druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Morgen zullen er 26 crew & castleden vanuit Indonesië arriveren op Schiphol en zullen wij, met z’n 14en, ze een warm welkom heten.