Over ons


Diensten

Mata Hari Media Services is een Nederlands-Indonesisch productieondersteunend bedrijf gevestigd in Amsterdam. Het werd oorspronkelijk opgericht om tegemoet te komen aan de eisen van Indonesische filmproducties die filmproductie in Nederland willen doen. We realiseerden ons dat het moeilijk kan zijn om productie in het buitenland te doen met de taalbarrière, gebruiken, voorschriften en beperkingen. Daarom hebben we besloten onze expertise en kennis aan te bieden aan Indonesische productieteams met onderzoek, locatiescouting, talentverhuren, werkvergunningen, filmvergunningen en alle aspecten gerelateerd aan de mediaproductie (films, tv-commercials, fotoshoots, enzovoort) in de Nederland. Sinds kort bieden we dezelfde diensten aan voor productieteams uit andere landen.

Ons Engels / Nederlands / Indonesisch sprekende team zal je zeker thuis laten voelen en je productie vlot laten verlopen. Mata Hari Media Services biedt volledige productieondersteuning voor mediaproductie in Nederland. Geen project is te klein of te groot voor ons.

Ben je van plan om je film-, video-, commerciële of tv-programma in Nederland te maken?
Heeft u productiesteun of co-productiepartnerschap nodig tijdens uw project in Nederland? Wilt u hulp bij het organiseren van uw (film) evenement?

Mata Hari Media biedt:

Productieplanning 
We helpen met productieplanning, budgettering en planning. We zullen je script lezen en advies geven over de meest tijd- en kostenbesparende manieren om te fotograferen in Nederland (Amsterdam, Amersfoort, Keukenhof, Scheveningen, Amsterdam Arena (het Ajax-voetbalstadion) en alle andere Nederlandse steden en locaties) en in andere Europese landen .

Locatie Scouting
Onze ervaren scouts kunnen elke locatie vinden die voldoet aan uw vereisten. We tonen een aantal inspirerende items gesorteerd op Nederlandse, Europese en seizoenslocaties.

Vergunningen
We kunnen helpen met filmvergunningen ; we weten wat nodig is en hoe we het kunnen krijgen.

Pre-productie en onderzoek
Soms is een pre-productie van (diep) onderzoek noodzakelijk, we kunnen u helpen met een historisch of locatieonderzoek en indien nodig historische gegevens verkrijgen, foto’s voor onderzoek, literatuur voor onderzoek, uitnodigingsbrieven, ondersteuning voor visa of andere juridische documenten, onderzoek informatie over vergunningen en ingangen, casting indien nodig en bereid de verkenningsperiode voor met planning en locaties. We kunnen u ook helpen bij het opzetten van uw productiebasis, of uw kantoor weg van huis, en u voorzien van alles wat nodig is voor een succesvolle opname.

Crewing
Wij kennen de beste bemanningen en zullen de juiste mensen voor uw project vinden. (van productiemanagers, technische assistentie, locatiemanagers, producenten, productie-assistenten, lopers, verkeersmanagers, cinematografen, gaffers, regisseurs en meer)

Cast en Casting 
Mata Hari Media cast acteurs, actrices, modellen en kinderen voor (internationale) speelfilms, tv-commercials, bedrijfs- en promotiefilms, tv-series, videoclips, telemovia en fotosessies. Naast Nederland werkt deze afdeling ook met klanten in andere landen, zoals Indonesië. We bieden getalenteerde mensen aan om als acteur, actrice, model of presentator via onze website in te schrijven. Als je een bemanningslid bent (bijvoorbeeld regisseur, DOP, gaffer, steady-cam-operator, visagist, garderobe-specialist, enzovoort), registreer je dan ook!

Meld u aan via ons online aanvraagformulier . Registreren is gratis en uw gegevens worden opgeslagen in onze database. We nemen alleen contact met u op als we een overeenkomst met een van onze klanten zien.

Apparatuurverhuur
We hebben uitstekende relaties met alle verhuur van hoofdapparatuur en kunnen u helpen om aan uw huurbehoeften te voldoen tegen voordelige voorwaarden.

Geluidsfases / Studio Rentals
We werken samen met solide podium- en studioverhuur en adviseren u over uw beste keuzes. (Inclusief zeer kleine studio’s met een groen scherm tot zeer grote studio’s).

Productie Kantoorverhuur
We kopen en verhuren productie-kantoorruimte, van afzonderlijke kantoren tot ruimte voor grote productiemedewerkers.

Catering
Wij werken met de beste cateraars en zorgen ervoor dat uw bemanning niet op een lege maag hoeft te werken.

Reizen en vervoer
We helpen met reis- en transportarrangementen tijdens recce en / of tijdens de eigenlijke film / tv-commercial / fotoshoot en kunnen u adviseren over de meest kosteneffectieve deals.

Accommodatie
Wij helpen met korte of lange termijn accommodatie, van hotels tot appartementenverhuur en verder.

SFX / consultants
We zullen SFX en andere gespecialiseerde consultants voor je shoot vinden, indien nodig.

Productie
Wij bieden productie- en ondersteuningsdiensten tijdens uw fotosessie en bieden full-service lijnproductie en coproductiediensten.

Na-productie
We hebben postproductie opgezet en ondersteund in Nederland en België, van assemblagebewerking tijdens de opnames tot full-scale beeld- en geluidspost.

Mobiel bewerken
We kunnen mobiele bewerkingsoplossingen bieden voor uw opnamen, bewerken op locatie, op uw kantoor of in uw hotelkamer of thuis, ongeacht uw voorkeur.

Belastingverminderingen / Financiële prikkels
Nederland, maar ook vele andere locaties in Europa bieden aantrekkelijke belastingverminderingen en andere financiële prikkels. We kunnen u adviseren over de beste manier om uw project te laten profiteren en helpen bij het berekenen van een gedetailleerd budget. We kunnen u adviseren over hoe u deze incentives kunt verzilveren, zodat zij waar mogelijk deel kunnen uitmaken van uw financiering vooraf.

Boekhouding en juridisch
Voor grotere projecten kan het nuttig zijn om te vertrouwen op de expertise van lokale accountants en juristen. We kunnen aanbevelingen doen en u in contact brengen met betrouwbare bronnen.

Verzekering
We helpen u de juiste dekking te regelen, zodat uw project voldoet aan alle verzekeringsvereisten.

Opslag en verzending
We kunnen lange en korte termijn opslag regelen en u helpen met al uw verzendbehoeften.

Evenementen organisator
Mata Hari Media verzorgt ook regelmatig (film) evenementen. Van kleine filmfestivals tot grote filmpremieres.

Manier van werken

Inventaris
Nadat u contact met ons hebt opgenomen, is onze eerste stap om te leren over uw vragen, wensen en vereisten (wat is uw
vraag, wat wil je, waar wil je naartoe, hoe hou je van reizen, je tijdsbestek, wie komt eraan
u, budget, apparatuur etc.). Op basis van deze informatie, evenals onze expertise, creëren we een gratis gratis
voorlopige reisvoorstel.

Routeontwikkeling
U beoordeelt die initiële route en geeft ideeën en aanvullende verzoeken. We herzien waar nodig om beter
overeenkomen met uw behoeften en verwachtingen. We beginnen een concrete planning en een script te maken. We bieden veel opties
voor uw filmproductie of reizen, zoals locaties, historische of locatieonderzoeksvergunningen, wanneer te fotograferen, kosten,
gieten en talenten, bemanningen, uitrusting, kunstafdeling, studio’s, postfaciliteiten, visa en werkvergunningen, filmvriendelijk
hotels, transport, communicatie en veiligheidsadvies. We nemen contact op per e-mail en skype conferentiegesprek
tot je een programma of route hebt waar je heel blij mee bent. Dit is een gezamenlijk proces op basis van een lopende dialoog
tussen u en onze expertise.

Finalisatie, bevestigingen en storting
Het routedocument bevat een dag-tot-dag overzicht van activiteiten (met achtergrondinformatie en geschiedenis. Wanneer u tevreden bent met de definitieve reis en een definitieve goedkeuring verstrekt, sturen wij u een conceptcontract en budgetoverzicht met al uw wensen en onze service. Na ondertekening van het contract beginnen we met het proces bevestiging van uw apparatuur, locaties, talenten, bemanning, hotels, treinen en alle andere diensten. We zullen dit heel erg doen
zorgvuldig en zal u informeren over alle kortingen, prijzen en overeenkomsten. Zodra we dit proces begonnen bevestigingen zullen we aan u rapporteren en een aanbetaling van 25% vragen. Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij uitrusting, transport en accommodatie. Elk aspect van uw productie- of reiswensen wordt bevestigd in op voorhand zodat u erop kunt vertrouwen dat elk detail is afgehandeld en dat er geen last minute zal zijn veranderingen.

Pre-producties
Soms is een pre-productie van (diep) onderzoek noodzakelijk, we kunnen u helpen met een historisch of locatieonderzoek en verkrijg / verstrek historische gegevens indien nodig, foto’s voor onderzoek, literatuur voor onderzoek, uitnodigingsbrieven, ondersteuning voor visa of andere juridische documenten, onderzoeksinformatie over vergunningen en ingangen, casting indien nodig
en bereid de verkenningsperiode voor met planning en locaties. We vragen u om een ​​locatieanalyse met indoor / buiteninformatie en alle personen die op de locatie verschijnen om de verkenningsperiode voor uw team voor te bereiden. Daarnaast ontvangt u handig advies en informatie voordat u in Nederland aankomt, zoals details over het veranderen van geld, verzekeringsvoorstellen, gezondheidsvoorzorgsmaatregelen, weersupdates etc.

Recce in Nederland
Wanneer u naar Nederland komt, wordt u op de luchthaven opgewacht door Mata Hari Media. We nemen je mee via uw route of verken locatieplanning en beheert alle faciliteiten en logistiek. Tijdens de locatie
scout zullen we u adviseren op basis van uw analyse en onze gedetailleerde communicatie over de verkenning en het onderzoek. In de factsheet van de locatie kopen / leveren we afbeeldingen en locatievrijgave op basis van formulieren (locatieanalyse) geleverd door jou. In deze factsheet geven we locatie-informatie over: naam, scènenummer, tijd en planning, voorzieningen (toilet, garderobe, parkeerplaats, elektriciteit) specificaties over de verschillende gebieden (als al ingesteld), speciale beperkingen of problemen.

Opnamedagen
Wanneer u naar Nederland komt, wordt u op de luchthaven opgewacht door Mata Hari Media. We nemen je mee via uw reisschema en we zullen tijdens productiedagen allerlei faciliteiten bieden / aanbieden, op basis van wat wij doen bespreekt en wat u nodig heeft, zoals: apparatuur, bemanning, talenten, catering, talenten, transporten, accommodatie, chauffeurs, speciale verzoeken.

Na-productie
We kunnen bemiddelen voor een full-service postproductie, bewerking en visuele effectenfaciliteit die werkt aan speelfilms, dramaseries en documentaires. Wij bieden hoogwaardige post-productie, visuele effecten (VFX) -diensten en een vast toezicht, waarbij de allerhoogste normen van creatieve en technische vaardigheden worden toegepast op elk aspect van het postproductieproces.

Media
We zullen de beste inspanningen leveren om media-uitingen in Nederland te werven, zoals kranten, tijdschriften, online media. We zullen online registraties over de filmproductie werven, zoals IMdB, Film Database en social media. Als een extra promotionele service zullen we de beste inspanningen leveren om de film op festivals of in films te laten zien theaters in Nederland.

Administratie
We zullen TAX back recruteren die we allemaal in Nederland hebben uitgegeven. We zullen uw belastingaangifte voorbereiden op basis van de informatie
geleverd door jou. Hoe meer informatie u verstrekt (zelfs als u niet zeker weet of dit relevant is), des te sneller
we kunnen uw aangifte invullen en hoe lager de factuur zal zijn.

Veelgestelde vragen

Filmen in Amsterdam (Nederland)
Amsterdam is een filmvriendelijke plek om te filmen. Met zijn historische stadscentrum en de grachtengordel staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Amsterdam is een dagelijkse bron van inspiratie voor de vele creatievelingen die hier werken. De liberale, tolerante en vrijgevochten reputatie trekt talent van over de hele wereld aan, waardoor het een van ’s werelds meest multiculturele steden is en een geweldige plek om je ideeën tot leven te brengen. Toch is het voor de meeste projecten logisch om samen te werken met een lokaal productiebedrijf of een serviceprovider, omdat de stad een complexe plaats is om te bewegen met een volledige bemanning en camera’s.Onze services zijn ontworpen om u te helpen navigeren door het doolhof van regels en voorschriften, voordeel te halen uit de kansen en ervoor te zorgen dat u het meeste krijgt voor uw productiegeld.

Heeft Mata Hari Media een Indonesisch sprekend team?
Omdat we ons speciaal richten op de Indonesische markt, spreekt de meerderheid van ons team vloeiend Indonesisch, naast vloeiend Nederlands en Engels.

Welke services biedt Mata Hari Media? 
Mata Hari Media Services is een Nederlands-Indonesisch productiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Het werd oorspronkelijk opgericht om tegemoet te komen aan de eisen van Indonesische productiehuizen die filmproductie in Nederland willen doen. Momenteel bieden we ook dezelfde services voor klanten uit andere landen. We realiseren ons dat het moeilijk kan zijn om productie in het buitenland te doen met de taalbarrière, gebruiken, voorschriften en beperkingen. Daarom bieden wij onze expertise en kennis, helpen productieteams met onderzoek, locatiescouting, talent inhuren & gieten, werkvergunning, filmvergunning en alle aspecten gerelateerd aan filmproductie in Nederland. Ons deels Indonesisch sprekende team zal je zeker thuis laten voelen en je productie in het buitenland helpen soepel te verlopen.

Heb ik een vergunning nodig om in Nederland te Filmen?
Voor kleine video- en filmopnamen in Nederlandse openbare ruimtes is meestal geen vergunning nodig. Opnames waarbij een kleine handcamera zonder giek en ander fraai materiaal wordt gebruikt, vallen onder de categorie “klein”. Voor grotere scheuten moet je een Filmvergunning aanvragen bij het burgemeesterskantoor. Dit is een van de vele gebieden waar Mata Hari Media u kan helpen. Lees onze pagina over filmvergunningen voor meer informatie.

Hoeveel kost een Filmvergunning?
De kosten van een stadsfotovergunning zijn afhankelijk van de toepassing en per stad en de grootte van uw productie. Het is aan de aanvrager om zich te houden aan alle regels en voorschriften in hun vergunningaanvraag. U moet elke locatie verkennen en weten wat de specifieke voorwaarden zijn, voordat u een vergunning kunt aanvragen. Zoals overal zijn de lokale omstandigheden voor opnames onderhevig aan verandering om vele mogelijke redenen (veiligheidsmaatregelen, buurtproblemen, evenementen, enz.). Lees onze pagina over filmvergunningen voor meer informatie.

Hoe lang duurt het om een ​​vergunning te krijgen?
Dit hangt per aanvraag en per stad af. Het duurt meestal minder dan een paar dagen of weken om een ​​eenvoudige vergunning te verkrijgen. Complexe gevallen kunnen langer duren.

Filmen op openbaar eigendom
Filmen op veel stadseigendommen wordt mogelijk gemaakt en wordt soms gratis toegestaan ​​als aan de vergunningseisen is voldaan.Filmen in parken en andere openbare ruimtes is ook mogelijk, maar vereist ook vergunningen. Filmen op bussen en metro’s, inclusief ondergrondse eigendommen (perrons, uitgangen en ingangen, enz.) Is afhankelijk van het verkrijgen van toestemming van de NS of het lokale vervoersbedrijf. Dit kan een kostbaar en een tijdrovend proces zijn (1 week of langer om dergelijke toestemming te regelen).Lees onze pagina over filmvergunningen voor meer informatie.

Filmen op privéterrein
Filmen op privé-eigendommen gaat meestal via onderhandelingen over een vergoeding, die varieert van gebouw tot gebouw. Zorg ervoor dat uw verzekering alle eventualiteiten dekt, ook in het geval van opnamen van privé-eigendom.

Verkeershulp en parkeren
Steden kunnen verkeershulp bieden, daarom moet je enkele dagen of weken voordat de Filmpartij plaatsvindt, een vergunning aanvragen.

Vacatures

Vacature reeds vervuld per 9 december 2017 :

Mata Hari Media zoekt per direct een productie assistent (m/v) per direct tot 22 december 2017 voor een Indonesische filmproductie.

Voor de komende 3 weken is Mata Hari Media op zoek naar een dienstverlenende en enthousiaste productie assistent voor een Indonesische filmproductie in en rondom Amsterdam.

Werkzaamheden:

Je ondersteunt op productioneel gebied, zoals het plannen van faciliteiten, maken van draaiboeken, de organisatie van catering, accommodatie, transportatie en locaties. Wikkelt financieel en administratieve werkzaamheden af en lost binnen gegeven richtlijnen problemen op.

Wat zoeken we in jou?
We zijn op zoek naar een productie assistent die zelfstandig taken oppakt en zich dienstverlenend kan opstellen. Je hebt plezier in uitvoerende werkzaamheden en in het organiseren. Ook heb je een mentaliteit die langer duurt dan van 09.00 tot 17.00 uur. Je werkt flexibel en vind het geen probleem om de komende weken in het weekend te werken.

Vanaf maandag 11 tot maandag 18 december is het Indonesische team in Nederland om locaties te bekijken en cameraposities vast te stellen (recce). Het is belangrijk dat je deze dagen aanwezig kunt zijn. Dat betekent dat dit soms lange fulltime dagen zijn. We willen het filmteam natuurlijk thuis laten voelen en assisteren en faciliteren op de punten dat ze dit nodig hebben.

Communicatie zal voornamelijk in het Indonesische of Engels zijn. Heb je affiniteit met Indonesië of spreek je de taal, is dat een pre.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een e-mail naar info@mataharimedia.nl.  

Filmvergunningen

U mag in de meeste gemeenten in Nederland film opnames maken voor een film- of een televisieprogramma. Dit is echter wel aan regels gebonden. Als u een activiteit of film opname gaat organiseren in publieke ruimte, heeft u vaak een filmvergunning/ toestemming nodig. Mata Hari Media kan bemiddelen en/ of adviseren voor een filmvergunning procedure. Elke producent is uiteindelijk zelf verantwoordelijk, echter kunnen wij u makkelijk advies geven of helpen door de ervaring die we hebben opgedaan in eerdere aanvragen. Want niet elke stad heeft een zelfde procedure. Mata Hari Media kan u niet alleen in Nederland helpen met de aanvraag van een film vergunning, maar ook in andere Europese landen.

Heb ik een vergunning/ toestemming nodig om in Nederland te mogen filmen?

Voor kleine opnames is het in veel gevallen mogelijk op straat filmopnames (in publieke ruimte) te maken zonder dat daar toestemming voor nodig is, zoals bijvoorbeeld voor

- filmreportages met camera op de schouder of op een statief,
- het fotograferen van gebouwen (met of zonder statief)
- modereportages (met of zonder statief)
- lessen van opleidingsinstituten

mits :

- het auto- of voetgangersverkeer niet gehinderd worden;
- enkel draagbare stroomgenerators worden gebruikt;
- enkel bijprojectors worden gebruikt met zelfstandige voeding, of maximaal twee projectors op statief.

Het is niet toegestaan:

- de openbare rust te verstoren (door bijvoorbeeld het uitzenden van muziek);
- meer dan vijf personen in te zetten (technici, acteurs of modellen);
- een acteur/actrice, gekleed als politieagent(e), te gebruiken;
- een gehuurde politieauto te gebruiken;
- speciale middelen te gebruiken.

Het parkeerreglement moet in acht worden genomen, tenzij het gerechtigde politiebureau een tijdelijke vergunning heeft verleend.
Het is nodig om over een wettelijke-aansprakelijkheidsverzekering te beschikken om de eventuele schade aan derden of aan de openbare ruimte te dekken.

Film opnames in Amsterdam
In principe is Amsterdam een film-vriendelijke-stad. Ondanks het historische centrum en de UNESCO grachtengordel is Amsterdam een dagelijkse inspiratie voor de creatieve industrie. Amsterdam heeft voornamelijk een liberale, tolerante een free-spirited reputatie en trekt hierdoor creatievelingen aan uit de hele wereld. Hierdoor is Amsterdam, 1 van de meest multiculturele steden van de wereld. Echter, is het voor een film productie alsnog belangrijk en handig een film productie bedrijf of support in handen te nemen, omdat de stad Amsterdam soms best lastig kan zijn om met een grote crew doorheen te gaan. We kunnen u adviseren hoe u het beste kunt navigeren door de stad met alle bijkomende regels en afspraken en om er zeker van te zijn dat u niet meer betaald en tijd kwijt bent dan nodig is.

Kosten van een filmvergunning of toestemming
De kosten van een filmvergunning zijn afhankelijk van de aanvraag en de stad. We kunnejn u hierbij adviseren en navraag doen bij de desgewenste gemeente of locatie. Het is de verantwoordelijkheid en beslissing van het productie bedrijf of ze zich aan de regels en afspraken (willen) houden. Kosten zijn vaak sterkt afhankelijk van allerlei condities zoals evenementen, veiligheidsvoorschriften en buurtafspraken.

Tijdrovende procedure?
Dit valt meestal wel mee. Het ligt een beetje per aanvraag en stad hoe lang een film vergunning aanvraag duurt. Soms kan dit na 2 werkdagen al geregeld worden en bij andere gemeentes duurt het enkele werken. Complexe aanvragen waarbij straten afgezet moeten worden en veiligheidsmaatregels in acht genomen moeten worden hebben een langere doorlooptijd.