• 19 december 2017

Voorbereidingen speelfilm Si Doel

Van 11 t/m 18 december 2017 is een productieteam uit Indonesië bezig geweest met recce & location scouting voor de speelfilm Si Doel The Movie . Deze film zal voor het merendeel in Nederland worden opgenomen, in maart / april 2018. Het recce team stond onder leiding van de in Indonesië beroemde regisseur, acteur en politicus Rano Karno. Mata Hari Media leverde hierbij de ondersteunende diensten en faciliteiten. De film zal worden geproduceerd door Falcon Pictures & Karnos Film.

Hieronder kan je op Rano Karno’s instagram account een korte videocompilatie bekijken van de afgelopen recce periode.

Een aantal foto’s

Geschiedenis van Si Doel

In 1972 kwam in Indonesië de eerste versie van de komediefilm Si Doel uit, welke gebaseerd was op de bestseller “Si Doel Anak Betawi . Van 1994 tot en met 2006 verscheen er een dagelijkse soap over Si Doel op de Indonesische televisie. Het werd de langstlopende soapserie ooit in Indonesië. Si Doel draait om het leven van Doel en zijn Betawi familie (Orang Betawi zijn de oorspronkelijke bewoners van de huidige Indonesische hoofdstad Jakarta en de naam Betawi is afkomstig van Batavia, de oude naam van Jakarta). Zijn familie wil de traditionele waarden van de Betawi cultuur behouden, ongeacht de ontwikkeling van het huidige moderne Jakartaanse leven. In de aankomende film gaat Doel naar Nederland en beleeft er allerlei hilarische avonturen. Nagenoeg de gehele cast uit de vroegere soapserie zal te bewonderen zijn in de nieuwe film.

Recente persberichten over Si Doel The Movie

Er zijn de laatste tijd veel nieuwsberichten gepubliceerd in Indonesische kranten over Si Doel The Movie en ook verschijnen er regelmatig nieuwsitems over deze aankomende film op de Indonesische televisie.
Hieronder een aantal links naar internetnieuwsberichten die gaan over Si Doel.