• 30 juni 2023

Toekenning subsidie Cewin 2023: Documentaire over Nederland, West-Papoea, en ons gedeelde verleden

In deze documentaire willen we het gedeelde verleden van Nederland en West-Papoea in beeld brengen aan de hand van interviews met mensen van de eerste generatie die nog uit eerste hand kunnen vertellen over hun ervaringen in Nederlands-Nieuw-Guinea. We gebruiken de Oranjekoorts in West-Papoea hiervoor als aanleiding en graven ons terug de geschiedenis in.
Aan de hand van persoonlijke verhalen en perspectieven, en historisch archiefmateriaal zoeken we antwoord op de vraag: Hoe ziet het gedeelde verleden van West-Papoea en Nederland eruit?

Dit levert een videodocumentaire op die `bijdraagt aan de collectieve erkenning van de Indische gemeenschap in Nederland en direct aansluit bij CEWIN- doelen zoals kennis vergroten over de geschiedenis van Nederlands-Indië & Indisch erfgoed beschikbaar maken: door het vastleggen van verhalen.

Voor vragen en informatie kun je contact openemen met Daan Goppel (de maker en schrijver van de documentaire) https://www.daangoppel.nl/

About Annika

Annika is één van de oprichters van Mata Hari Media. Ze woonde 7 jaar in 2002 – 2008 en werkte in de film- en omroepindustrie als producent voor verschillende productiehuizen. Na haar terugkeer in Amsterdam, vervolgde ze haar studie en behaalde ze haar Master Degree in New Media and Digital Cultures aan de Universiteit van Amsterdam. Ze bekleedt momenteel een functie bij CREATE-IT, het toegepaste onderzoekscentrum van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie aan de Hogeschool van Amsterdam.

  •