Cultuurtuin op het Indische Buurtfestival in Amsterdam

Het Indische buurtfestival vond dit jaar plaats op zaterdag 4 september 2021. Het thema dit jaar was “samen vooruit” (#samenvooruit). Omwonenden hebben uitgekeken naar dit bijzondere moment, zeker nu ook in Nederland de corona-pandemie is afgenomen. We mogen weer ontmoeten! Ondanks dat het fysiek ontmoeten weer door kon gaan, moesten bezoekers en deelnemers de barcode van CoronaCheck op  hun telefoon tonen. Het gratis festival was volgens e organisatoren (Productiehuis Cultopia) een zeer geslaagde editie met 700 bezoekers. Het Indische buurtfestival heeft zijn naam te danken aan de unieke (Indonesische) straatnamen die worden gebruikt zoals Sumatrastraat. Javastraat, Palembangstraat etc en het Indische buurtfestival vond plaats op het Timorplein.

Ook de Cultuurtuin was vertegenwoordigd op het Indische Buurtfestival en gaf informatie over het belang van culturele activiteiten voor kinderen rondom identiteit en verbinding. In een interview met IBTV gaf Annika Kuyper, oprichtster van de Cultuurtuin, informatie over het belang dat verschillende culturele initiatieven in de buurt bij elkaar komen en vertelden over de activiteiten van de Cultuurtuin (Taman Budaya). 

“We vinden het belangrijk dat er culturele uitwisselingen plaats kunnen vinden, de dialoog wordt opgezocht en onderling begrip bevorderd wordt, niet alleen volwassenen, maar ook kinderen vinden dit erg leuk en hebben hier baad bij”.

Op het Indische buurtfestival konden kinderen o.a. samen een spel congklak spelen en kennis maken met het Indonesische traditionele instrument Angklung. Recent heeft de Cultuurtuin een reeks workshops georganiseerd met thema’s traditionele dans uit Ponorogo, Angklung workshop en het maken en leren vliegeren. Toekomstplannen voor de Cultuurtuin is een eigen ruimte te hebben waar iedereen die geïnteresseerd is in het oude en nieuwe Indonesië samen te kunnen komen. 

 

About Annika

Annika is één van de oprichters van Mata Hari Media. Ze woonde 7 jaar in 2002 – 2008 en werkte in de film- en omroepindustrie als producent voor verschillende productiehuizen. Na haar terugkeer in Amsterdam, vervolgde ze haar studie en behaalde ze haar Master Degree in New Media and Digital Cultures aan de Universiteit van Amsterdam. Ze bekleedt momenteel een functie bij CREATE-IT, het toegepaste onderzoekscentrum van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie aan de Hogeschool van Amsterdam.

  •